Sosyal Bilgiler ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Çalışma Teknikleri

Sosyal bilgiler dersi geçmiş ve günümüz arasında sizi bir yolculuğa çıkartır. Yazının bulunmadığı tarih öncesi dönemlerden günümüze sürükleyici bir yolculuk. Bunun dışında dünyamız ve coğrafyamız hakkında oldukça önemli bilgileri size kazandırır. 

Sosyal bilgiler dersini bazı öğrenciler zorlayıcı bulmaktadır. Özellikle ezber yapmak istemediğini belirten öğrenciler. Ancak bu noktada oldukça büyük bir yanlış anlaşılma vardır. O da sosyal bilgiler dersinin bir ezber dersi değil, birbiri ile bağlantılı bilgiler bütünü olan bir ders olmasıdır. Bu bilgileri organize ederek öğrenmek sanılanın aksine sıkıcı değil özellikle eğlencelidir. Ezber yapmak istemiyorsanız ezber yapmanız gerektiğine dair kuşkularınızı kafanızdan silmelisiniz. Bunu başardığınızda ve derinlemesine öğrenmeye başladığınızda gerçekten öğrendiklerinizin birbiri ile bağlantılı olduğunu ve bir bulmaca gibi olduğunu göreceksiniz. Geçmişinizi ne kadar derin öğrenirseniz geleceğinizi inşa etmeniz o kadar kolaylaşacaktır. Sizler artık farklı bilgileri birbirine ekleyerek çıkarımlar yapabilecek düzeydesiniz. 

Dersinizi dinlemek sosyal bilgiler dersinde de oldukça önemlidir. Öğretmeniniz, bilmeniz gereken noktaları sizin için açıklayacaktır, aklınıza takılan bir soru olduğunda sizin için bu noktaları aydınlatacaktır. Eğer ders esnasında aklınıza takılan ya da merak ettiğiniz, doğrulamak istediğiniz bir duyumunuz varsa öğretmeninize danışmalısınız. Aklınızdaki soru işaretleri giderildikçe daha derin ve doğru öğreneceksiniz. Ayrıca tarihe karşı ilgi ve merakınız artacaktır.

Dersten sonra aldığınız notları düzenli aralıklarla gözden geçirmeli ve daha sonra kendinize özgün yeni bir not çıkarmalısınız. Kendinize özgü notlarınızı çıkarırken kullanabileceğiniz bazı teknikler vardır. Bu teknikleri daha sonraki makalelerimizde ayrıntılı olarak açıklayacağız. 

Diğer dersler için ders çalışma teknikleri

Yazar : f er

Kategoriler : Sosyal Bilgiler   İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük  Sosyal Bilgiler ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Çalışma Teknikleri  Ders Çalışma Teknikleri  

Etiketler : Sosyal Bilgiler ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Çalışma Teknikleri  Ders Çalışma Teknikleri  Sosyal Bilgiler  İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük  

Yorumlar

Yorum yazabilmek için lütfen giriş yapınız.