İngilizce Ders Çalışma Teknikleri


İngilizce dersi kariyer planlarınız için ve tabi ki LGS için olmazsa olmaz bir derstir. Şu an ne kadar iyi öğrenirseniz üzerine yeni bilgileri eklemeniz oldukça kolaylaşacaktır. İngilizce öğrenmeyi kelime ezberlemekten ya da dil bilgisi kurallarını ezberlemekten çok daha fazlası olduğunu unutmayın. Öğrendiğiniz bilgileri etkili bir şekilde kalıcı hale getirmeniz gerekmekte. Ancak bu sizi korkutmasın oldukça eğlenceli bir şekilde öğreneceksiniz.


Bir dil öğrenirken yazarak çalışmalısınız. Bu, gerçekten çok önemli bir noktadır. Ayrıca yazdıklarınızı sesli bir şekilde kendi kendinize tekrarlamalısınız. Sesli olarak tekrarlamak özellikle yeni kelimeleri öğrenmenize çok büyük bir katkı sağlayacaktır.  Bunları yaptığınız takdirde öğrenmeleriniz daha hızlı ve kalıcı olacaktır. 


Kelime çalışırken kendinize küçük kartlar hazırlamalısınız. Bu kartların bir tarafına kelimenin İngilizcesini, diğer tarafına Türkçesini yazmalısınız. Eğer Türkçe- İngilizce karşılığını öğrendiyseniz ayrıca kelimelerin bir tarafına kelimenin kendisini, diğer tarafına karşıt anlamlısını ve eş anlamlılarını yazmalısınız. Bunları kendi belirleyeceğiniz işaretlerle (örn. Karşıt anlamlısı için x sembolünü, eş anlamlısı için = sembolünü kullanabilirsiniz) yazmalısınız. Karşıt anlamlı ve eş anlamlı kelimeleri öğrenmek oldukça etkilidir ve asıl kelimenin kalıcılığını artıracaktır. Ayrıca eski bilgilerinizle yeni bilgilerinizi katmak kolaylaşacaktır.


Ayrıca İngilizce şarkılar dinlemek de sizin için yabancı dil seviyenizi artıracaktır. Çok karmaşık olmayan basit sayılabilecek sözlere sahip şarkıları dinleyerek başlayabilirsiniz. Bu şarkıları dinlerken bir yandan sözlerini açıp şarkının akışıyla birlikte takip etmelisiniz. Bu sayede kelimelerin telaffuzunu öğrenecek ve siz de bu şekilde telaffuz etmeye çalışacaksınız. Daha sonra bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını bulup şarkıyı anlamaya çalışabilirsiniz. Hangi şarkıları dinleyebileceğinizi öğretmeninize sorabilirsiniz.


Yaşınıza ve seviyenize uygun basit hikayeler okumalı ve bunları analiz etmelisiniz. Seviyenize uygun kitapları öğretmeninize danışarak öğrenebilirsiniz. Hikayelerin sonunda pek çok kitapta okuduğunuzu anlayıp anlamadığınızı test eden sorular bulunmaktadır. Bunları çözerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca yeni çıkan bazı uygulamalar mevcuttur. Bazı internet sitelerinde sesli hikayeler ve aynı zamanda bu hikayelerin yazılı biçimleri bulunmaktadır. Hem dinleyerek hem de görerek etkili bir okuma yapabilirsiniz. 


LGS’ye ise öğretmeninizin size anlattığı ders notlarını kullanarak ve bolca tekrar ederek çalışmalısınız. Ders esnasında anlamadığınız noktaları öğretmeninize sormanız oldukça önemlidir. Derste anladığınızı düşündünüz, ancak daha sonra bazı eksikleriniz olduğunu fark ettiniz. Bunun için internet sitelerinde sınıf seviyenize uygun konu anlatımlarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca gerekli kaynaklardan ve sitemizden yeterli sayıda soru çözdüğünüz takdirde sınavınız için İngilizce ’ye dair sorunlarınız oldukça azalacaktır.

Diğer dersler için ders çalışma teknikleri

Yazar : f er

Kategoriler : İngilizce Ders Çalışma Teknikleri  İngilizce  Ders Çalışma Teknikleri  

Etiketler : İngilizce Ders Çalışma Teknikleri  Ders Çalışma Teknikleri  İngilizce  

Yorumlar

Yorum yazabilmek için lütfen giriş yapınız.